Vaihto ja palautus

Kuluttajasuojalain mukaisesti teillä on oikeus vaihtaa tai palauttaa tilaamanne tuote 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta.

Meihin on otettava yhteyttä aina ennen vaihdon tai palautuksen tekoa.

Palautuskuluista vastaatte itse.

 

T U O T T E E N  P A L A U T U S

Tuotteilla on 14 vuorokauden palautusoikeus. Palautusoikeusaikaan ei lasketa kuljetukseen kuluvaa aikaa, vaan palautus tulee jättää kuljetettavaksi 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta.

Vastaatte palautuskuluista ITSE.

Palautettavan tuotteen täytyy olla alkuperäisessä ehjässä pakkauksessaan, käyttämätön ja täysin uutta vastaava myyntikelpoinen tuote.Tuotteessa täytyy olla kaikki merkki-, hoito- ja hintalaput kiinni.

Palauttaessa tuote on lähetykseen liitettävä tilauksen yhteydessä saatu palautuslomake.

Mikäli palautettava tuote todetaan myyntikelvottomaksi ja tuote palautetaan asiakkaalle, tulee postikulut asiakkaan maksettavaksi.

Lähettäkää palautus takaisin seuraavin tiedoin:

Luoston Kauppa

Hartsutie 1

99555 LUOSTO 

puhelinnumero: 0406787455

 

T A K A I S I N M A K S U

Palautuksen saapuessa meille ja sen ollessa hyväksytty palautus, palautamme rahat asiakkaalle.

 

T U O T T E E N  V A I H T O

Tuotteen vaihto toiseen tuotteeseen/kokoon on ilmaista.  Jos haluatte vaihtaa tuotteen, teette sen helpoiten liikkeessämme.

Tuotteen voi palauttaa myös postitse. Jos haluatte vaihtaa tuotteen tilauksestanne, otattehan yhteyttä meihin sähköpostitse info@luostonkauppa.com tai puhelimitse 0406787455.

 

N O U T A M A T O N  P A K E T T I

Lähetyksen noutamatta jättäminen EI OLE PALAUTUS. Noutamatta jätetyistä paketeista perimme teiltä 10 euron palautusmaksun.

 

K U L J E T U S V A U R I O T / K A D O N N E E T  P A K E T I T

Luoston Kauppa ei vastaa kuljetuksen aikana tapahtuneista vaurioista tai kadonneista paketeista. Jos paketti on vioittunut kuljetuksessa, tehkää välittömästi reklamaatio kuljetusyhtiölle.

Mikäli jotakin ongelmaa esiintyy, olettehan meihin yhteydessä mahdollisimman pian.

 

O N G E L M A T I L A N T E E T

Mikäli tuote on vioittunut tai se ei muuten vastaa tilaustanne, olettehan yhteydessä meihin 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. 

Kauppasopimusta koskevissa erimielisyyksissä osapuolien tulee pyrkiä ratkaisemaan kaikki ongelmat sovinnollisesti. Mikäli tämä ei onnistu, voitte ottaa yhteyttä paikalliseen kuluttajaviranomaiseen. Kaikki erimielisyydet ratkaistaan Suomen lain mukaan.